Суббота, 20.04.2024, 16:40
Приветствую Вас Гость | RSS

Образцы документов, договора, инструкции

БУДЕМ БЛАГОДАРНЫ ЗА ОСТАВЛЕННУЮ ОЦЕНКУ МАТЕРИАЛОВ ИЛИ КОММЕНТАРИЙ
Меню

Блог

Главная » 2019 » Апрель » 12 » Судова економічна експертиза платників податків
13:13
Судова економічна експертиза платників податків

проведення податкової експертизиСудова податкова експертиза призначається при розгляді кримінальних справ з податкових злочинів, і є самостійним різновидом судових економічних експертиз. Можна пропрацювати не один десяток років в якості бухгалтера, директора або підприємця, але все ж наслідки податкової перевірки завжди важко спрогнозувати. Особливо це стосується тих випадків, коли без підстави донараховують податки, накладаються штрафи, ставиться в провину несплата податків, в той час, як бухгалтер цілком упевнений в правильності відображених операцій і реальності угод.

Одним із способів доведення своєї правоти і захисту платників податків є проведення судової економічної експертизи. Отримати необхідну консультацію та рекомендації, а також замовити податкову експертизу за доступною ціною можна на сайті незалежного судового експерта і професіонала в фінансово-економічних питаннях Р.В. Барабаша, перейшовши за посиланням: https://rvbarabash.com.ua/

Підстави і предмети дослідження податкової експертизи

При розгляді кримінальної справи про податковий злочин необхідні первні знання, що відносяться до такого, досить специфічного розділу, як оподаткування. Для найбільш повного аналізу і вичерпного дослідження всіх обставин в податкових злочинах, судами залучаються відповідні експерти з податкових питань.

Підставою для проведення судової податкової експертизи є заява як фізичної, так і юридичної особи, а також правоохоронців або суддів. Відповідно до законодавства податкового кодексу підставою для укладення подібної експертизи є:

  • Документація, визначена податковим кодексом.
  • Податкова інформація.
  • Об'єктивні висновки експерта.
  • Рішення суду.

Предметом дослідження є достовірні дані здійснені платниками податків конституційних обов'язків по сплаті встановлених законодавством податків і зборів. При підозрі умисного ухилення від сплати податків і зборів, не надходження коштів до бюджету, необхідна достовірна інформація про обставини платника податків.

Завдання судового податкового експерта

  • Спеціаліст визначає статус платника податків та наявність об'єктів оподаткування, розраховує розміри податку та його період, виявляє підстави для застосування податкових пільг та інші обставини.
  • Виявляє або спростовує наявність документального підтвердження податковими органами заниження оподатковуваних об'єктів за певний період і донарахування до податку обов'язкового платежу до бюджету.
  • Документальне підтвердження укладеного акту ДПІ про завищення підприємствами заявлених коштів бюджетного компенсування податків на додану вартість за певний період.
  • Документальне підтвердження первинної документації податкових обліків, достовірність і обгрунтованість податкової заборгованості, і інші завдання.
Просмотров: 1135 | Добавил: iPhone-servis | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа

Поиск
Опрос
Помог ли вам наш сайт?
Всего ответов: 238
Статистика
Яндекс.Метрика

Использование материала разрешено с использованием ссылки http://blankua.com/ Copyright MyCorp © 2024